Terug naar het overzicht

Data Consultant

Algoritmes, Big Data, Machine Learning, Predictive Targeting… Allemaal woorden die goed scoren op de business buzzword bingo en dus rijkelijk rondgestrooid worden door marketeers. Om jeuk van te krijgen. Jij weet hoe het echt werkt. Grote datasets minutieus structureren, opschonen, dan je algoritmes toepassen. Het kost vaak dagen werk. Maar zodra de eerste resultaten tevoorschijn komen, herken jij de patronen in de data die niemand anders ziet en helpt ons daarmee campagnes beter en slimmer te maken. Goud!

Je komt binnen, je hangt je jas op, en…
…je gaat eerst kijken naar de output van het script dat vannacht heeft staan draaien. Je hebt gisteren een flinke dataset laten doorrekenen, en met de output kun je starten met de analyse voor de klant. Met de data kun je inzicht geven in de samenstelling van een aantal doelgroep-clusters. Met dat inzicht kunnen we onze campagnes veel beter sturen vanuit het aankoopgedrag. Panklaar advies en tijdswinst voor je collega’s van de AdWords-teams!

‘s Middags brainstorm je met een paar collega’s. Er is een nieuw algoritme gebruikt om voor iedere bezoeker de kans te berekenen dat het een koper wordt. Dit hebben jullie 2 keer handmatig gedaan: nu gaan jullie zoeken naar een manier om dit via JavaScript in de Google Tag Manager te automatiseren. Vervolgens ga je aan de slag met een nieuwe dataset: een Excel-bestand van 2 GB. Eens kijken wat er gebeurt als je daar een analyse op laat draaien – zou zomaar kunnen dat je langs hosting moet om een sterkere AWS-machine aan te vragen!

Wanneer dans je op de tafels?
Als je jezelf met een aantal efficiëntieslagen hebt weggeautomatiseerd bij de klant en je lekker een biertje kunt gaan drinken aan de bar.

Wat neem je mee?

 • Je bent afgestudeerd aan een HBO-/WO- opleiding, bij voorkeur Business of IT-gerelateerd;
 • Je hebt ervaring met Google Analytics en/of andere Web Analytics software;
 • Je bent analytisch, flexibel, zelfstandig en communicatief vaardig;
 • Je vindt Excel leuk, maar het echte werk doe je in R of Python;
 • Je scoort extra punten als je HTML en JavaScript snapt, of een beetje SQL.


Van ons, voor jou.
Je traint bij ons niet alleen je hersenen, maar ook je handen. Met tafelvoetbal, pingpong of flipperen. En met het optillen van je glas bij de wekelijkse borrel aan onze eigen Expand Online-bar. Ook hebben we toffe bedrijfsuitjes en gaan we jaarlijks met elkaar op wintersport. We maken je beter en bieden je mooie voorwaarden. Denk aan:

 • Interne trainingstrajecten, zowel individueel als in groepsverband, en een persoonlijk ontwikkelplan om je kennis en kunde naar een nog hoger niveau te tillen;
 • Toegang tot het nieuwste technologische speelgoed via ons Google Analytics Certified Partnership;
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bonusregeling en een pensioenplan;
 • De mogelijkheid om 4 dagen per week te werken;
 • Een NS-Business Card;
 • Lekker en gezond eten;
 • Een bootcamp die niets kost. Op wat zweetdruppels na;
 • Een laptop;
 • Een telefoon.


Wij zijn Expand,

een online marketingbureau met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. We zijn een jong bedrijf met knappe koppen die door het vuur gaan voor de resultaten van onze klanten. En met succes, want we ontvangen geregeld awards. Onlangs eindigden we als finalist voor de Ernst&Young Entrepreneur of the Year Award en de Rotterdamse Ondernemersprijs. Sinds 2011 winnen we elk jaar de FD Gazellen award en we zijn in de Deloitte Technology Fast50 opgenomen. Die erkenning maakt ons trots, maar zeker niet lui. We willen meer!

Wij zijn onderdeel van Dept – een internationaal netwerk van leading digital agencies. Vanuit onze kantoren in Europa en de US combineren 600 van de meest getalenteerde en ervaren mensen in onze industrie creativiteit, technologie en data voor digitale oplossingen die merken helpen te groeien en ons leven makkelijker maakt.

Meer weten?
Heb je een vraag over de vacature? Bel of app Eefje op 06 23 83 86 87.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteer op deze baan
Vragen? Of wil je meer weten over werken bij Expand Online? Check eens bij Eefje, zij kan je alles vertellen!