Terug naar het overzicht

Future of online recruitment evenement groot succes

recruitment evenement

Dat digitalisering de wereld enorm heeft doen veranderen, mag duidelijk zijn. Ook de wervingsbranche is sterk aan verandering onderhevig. Waar printadvertenties een aantal jaren geleden werden vervangen door online jobboards, heeft een kandidaat vandaag de dag veel meer bronnen tot zijn beschikking om zijn droombaan te vinden. Maar hoe zorg je ervoor dat die éne geschikte kandidaat jouw vacature vindt en solliciteert?

Als online marketingbureau zitten we middenin het veranderende gedrag van kandidaten en de uitdagingen die dit meebrengt voor recruitment marketeers. Met het evenement ‘future of online recruitment’ werden marketeers meegenomen in een reis door recruitmentland zoals die er nu uitziet, én over 2 jaar eruit zal komen te zien.

60+ deelnemers werden in korte breakout sessies bijgepraat over actuele onderwerpen, zoals de komst van Google Jobs en het effectief inzetten van recruitment analytics, predictive modelling en marketing automation. Tijdens deze sessies was er gelegenheid voor de deelnemers om vragen te stellen. Welke invloed gaat Google Jobs hebben op online recruitment? Kunnen we met predicitive modelling de sollicitatiekans op een bepaald functiegebied voorspellen? Hoe zorg je dat marketing automation persoonlijk blijft ten opzichte van een kandidaat?

“De Dept sessies vond ik kort, krachtig en vragen naar meer. Sterk om de bezoeker te inspireren en stof tot denken mee te geven. Wij gaan er in ieder geval op doorpakken en hebben een volgende afspraak alweer ingepland om samen met Dept naar de toekomst van Online Recruitment te kijken” aldus Ilona te Dorsthorst, Recruitment Marketeer bij BAM.

Expand Online is onderdeel van Dept – een internationaal netwerk van leading digital agencies. Vanuit kantoren in Europa en de US combineren 600 van de meest getalenteerde en ervaren mensen in de industrie creativiteit, technologie en data voor digitale oplossingen die merken helpen te groeien en het leven makkelijker maakt.

 

Meer informatie

Vragen? Of wil je meer weten over werken bij Expand Online? Check eens bij Peter, hij kan je alles vertellen!
Peter Veenvliet, Online marketing consultant
Stel je vraag!