Terug naar het overzicht

Expand Online lanceert branding campagne op Xing

Expand Online (part of Dept) rolt een internationale videocampagne uit op Xing, het grootste zakelijke netwerk van Duitsland.

Het nog steeds groeiende Xing is in Duitsland een belangrijke tegenhanger van LinkedIn. Zo maken er in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland al meer dan twaalf miljoen mensen gebruik van het netwerk, terwijl het gebruikersaantal van LinkedIn blijft steken op negen miljoen.

“Globaal denken is belangrijk, maar de lokale markt is even belangrijk”, aldus Robert Verbeek, online marketing consultant bij Expand Online. “Omdat we voor deze internationale campagne ook onze oosterburen wilden targeten, was Xing een must. Als je een zakelijke insteek hebt kun je op Xing professionals bereiken die je niet op LinkedIn zou kunnen bereiken”.

De branding campagne is opgezet voor een van de grootste online betalingsproviders wereldwijd, waarbij gebruik wordt gemaakt van native video. “Verder biedt Xing ook andere uitkomsten die gunstig kunnen zijn”, voegt Robert toe. “In vergelijking met LinkedIn gebruikers klikt men bij een video op Xing ruim drie keer vaker door naar de website. Op het gebied van engagement is dat ontzettend interessant”.

 

Meer weten over Xing?

Bestook Robert met je vragen, hij kan je er alles over vertellen!

Robert Verbeek, Online marketing consultant
Stel je vraag!