Terug naar het overzicht

Expand Online is Google Tag Manager Certified Partner

Sinds kort is het mogelijk voor Google Analytics Certified Partners om een officiële certificering te behalen voor Google Tag Manager. Expand Online is per heden officieel Google Tag Manager Certified Partner en hiermee behoort het bureau tot de eerste vijf bureaus van Nederland.

Gecertificeerde partners krijgen als eerste toegang tot nieuwe features en bèta’s van Google Tag Manager. Bovendien worden partners op de hoogte gehouden van de geplande ontwikkelingen. Om dit partnerschap te verkrijgen waren een specialistisch examen en het beschrijven van een case study van een geavanceerde Google Tag Manager-implementatie vereist.

Google Tag Manager is een handige beheeromgeving voor het plaatsen van tags en trackers ten behoeve van online campagnes en meetbaarheid op de website. Waar dit normaal tijdrovend en arbeidsintensief is omdat de tags en trackers door ontwikkelaars toegevoegd moeten worden, wat vaak wachten op een release betekent. Het grote voordeel van het gebruik van Tag Manager is dat na éénmalig een code te implementeren het toevoegen van tags direct via Google Tag Manager kan gebeuren, zonder tussenkomst van de websitebeheerder.

Deze nieuwe Google Tag Manager certificering is in het leven geroepen door Google vanwege de grote veranderingen in de Google Tag Manager van de afgelopen tijd. De tweede versie van Google Tag Manager is onlangs gelanceerd. Lees in deze blogpost over de belangrijkste veranderingen.

“Voor Google Tag Manager kon het maanden duren voor een advertentiecampagne van start kon omdat we wachtten op de webbouwer die alle meetpixels moest plaatsen. Met Google Tag Manager plaatsen we ze zelf. Zo kunnen online campagnes veel flexibeler bijgestuurd worden.” – Harm te Molder, Analytics-consultant bij Expand Online

Expand Online is naast Google Tag Manager Certified Partner ook Google Analytics en Google AdWords Certified Partner.