Terug naar het overzicht

Expand Academy deelnemers onderweg naar Online Marketing Professionals!

141218 Expand Academy deelnemers onderweg naar Online Marketing Professionals!Op 1 september 2014 is de Expand Academy van start gegaan. Expand Online speelt hiermee in op de behoefte van studenten en pas afgestudeerden die tijdens hun opleiding nauwelijks in aanraking zijn gekomen met online marketing.

Dat was ook precies één van de redenen dat stagiaire, Maudy, zich voor de Expand Academy heeft aangemeld: “Ik miste vooral relevante online marketing kennis vanuit mijn studie en wilde mij er graag meer in verdiepen. De Expand Academy bood de mogelijkheid om de kennis in de praktijk op te doen.” Vooral praktische kennis over online marketing wilden de stagiaires inwinnen. Want weten wat Search Engine Advertising is, betekent niet meteen dat je weet hoe je het moet gebruiken en implementeren.

Bij de Expand Academy staat leren centraal en is het traject professioneel en structureel opgezet. Tijdens de eerste twee weken ligt de focus vooral op trainingen, studeren en voorbereidingen voor de Google AdWords Fundamentals en Google Search Advanced examens.  “In het begin is het leren even pittig, maar uiteindelijk heb je hier veel profijt van” vindt Maudy.

In een korte tijd hebben de stagiaires te veel geleerd om op te noemen, vinden de stagiaires zelf.  Zo hebben ze nu ervaring met het opzetten van een AdWords campagne, wat voor onderzoek daarvoor nodig is  en alle andere werkzaamheden waarmee campagnes kunnen worden geoptimaliseerd.  die vooraf gedaan moeten worden.

De Expand Academy is een echte uitdaging, het vereist vooral veel inzet; de werkdruk ligt behoorlijk hoog. Timemanagement is dan vooral belangrijk. “Het is nog steeds erg lastig om te schatten hoe lang je met bepaalde werkzaamheden bezig bent en daardoor hoeveel taken je daadwerkelijk in een werkweek kan stoppen,” legt Thomas uit. “[Maar] na deze stage kan je daadwerkelijk ook wat, in plaats van je Facebook scroll skills oppoetsen,” vult Koen aan.

Als Expand Academy komen de stagiaires als team van 6 samen op de werkvloer en worden ook echt als team binnen Expand Online gezien. Naast de hulp en insights van medestagiaires, zijn de consultants ook zeer behulpzaam. Dat past ook bij het bedrijfscultuur van Expand Online: iedereen wordt op een vriendelijke en open manier benaderd. “Je wordt met open armen ontvangen en er heerst een informele cultuur, wat voor mij als student echt perfect is!” vindt Koen. Daarnaast spelen motivatie en gedrevenheid een grote rol en wordt dat ook zeker verwacht. “Er heerst een gezonde bedrijfsmentaliteit van ‘Work hard, play hard’. Door de vele deadlines valt de werkdruk af en toe tegen, waardoor werk niet zomaar doorgeschoven kan worden.” vertelt Thomas.

Expand Academy begeleider en SEO consultant, Robert Rooijakkers, is van mening dat de deelnemers aan de Expand Academy hun deelname als iets meer dan een “gewoon” stage hebben ervaren: “Een veelgehoorde opmerking die tijdens evaluaties naar voren komt is dat het eigenlijk een “stage plus” is die de ideale combinatie biedt tussen het opdoen van hands-on ervaring en het opdoen van relevante kennis.”

Aan het eind van dit leertraject ontvangen de stagiaires een einddiploma en mogen zij zich “Online Marketing Professional” noemen. “Expand Online heeft me geholpen om een goede basis te leggen die ik goed kan gebruiken in mijn verdere loopbaan.” vindt Maudy.

Tips voor de toekomstige Expand Academy.

Deze tips hebben de huidige stagiaires voor hun opvolgers:

  • Doe je best, wees leergierig en maak vooral plezier!
  • Als je het niet snapt, vraagt het. Al is het de 1000e keer. “Samen met een collega stagiair zijn wij te lang bezig geweest met een opdracht doordat we een flinke omweg aanpakte. Dat is niet handig!” legt Koen uit.
  • Bouw buffers in je agenda! Vooral in het begin kan je gerust het dubbele aantal uren inplannen voor bepaalde taken. Het kost je  namelijk tijd om de skills in de vingers te krijgen.
  • Poets je tafeltennis skills thuis op voordat je hier grandioos van de mat gespeeld wordt.

Met trots kondigt Expand Online aan dat wij 2 stagiaires de mogelijkheid hebben aangeboden om vast bij ons te komen werken! We verwelkomen Maudy en Thomas dan met open armen als vast lid van het Expand Online team. Ook interesse om opgeleid te worden tot “Online Marketing Professional”? Per februari zijn er 6 opleidingsplekken beschikbaar.