Back to overview

Technisch webanalist

Dankzij jouw data optimaliseren onze klanten hun website, app of campagne tot in het kleinste detail. Je richt Google Analytics en Google Tag Manager naar je beste inzicht in. Wij vragen jou om hulp bij de complexere implementaties van onze online marketingcampagnes of DMP’s. Daarnaast geef je trainingen waarin je anderen uitlegt hoe zij al die bakken aan data moeten interpreteren. We vertrouwen daarbij op je zelfstandigheid: je bent je eigen projectmanager.

Je komt binnen, je hangt je jas op, en…
…je gaat aan de slag voor een uitzendbureau met vestigingen over de hele wereld. Samen met de klant heb je de KPI’s gedefinieerd en op basis daarvan ga je een meetplan opstellen en uitvoeren. Ze willen de data van elke landelijke vacaturesite in één gezamenlijk dashboard zien. Je zorgt dat de verschillende databronnen via een DMP goed samenwerken met Analytics en Google Tag Manager. Je toont het resultaat in Google Data Studio. Een flinke, maar leuke uitdaging.

In de middag ben je bezig met een volledige enhanced e-commerce implementatie voor een nationale retailer. Het IT-team heeft het grootste gedeelte van jouw meetplan al geïmplementeerd, maar je wilt nog wat dingen toevoegen. Dankzij jouw specialistische kennis kraak je deze noot in een handomdraai. In Google Tag Manager schrijf je een stuk JavaScript waarmee je de laatste data naar Analytics kan sturen. Zo hoef je niet 3 sprints te wachten tot IT de datalayer uit kan breiden.

Wanneer zijn we blij met je?
Als de developer van de klant nachtenlang wakker heeft gelegen van een complex meetprobleem, en jij dit met 2 uurtjes rondklikken in het Tag Management Systeem hebt opgelost. Op naar de volgende!

Wat neem je mee?

 • Je bent afgestudeerd aan een HBO-/WO- opleiding, bij voorkeur Business of IT gerelateerd;
 • Je bent analytisch, flexibel, zelfstandig en communicatief vaardig;
 • Je hebt enkele jaren ervaring met Google Analytics en Google Tag Manager en/of andere Web Analytics & Tag Management software;
 • Je vindt Excel eigenlijk wel leuk, maar weet ook dat datavisualisatie inmiddels in andere tools handiger is (Google Data studio, of Power BI bijvoorbeeld);
 • Je snapt HTML en JavaScript. En misschien wil je Python wel leren.
 • Je vind net als wij dat DMP en Big Data geen loze marketing buzzwords horen te zijn, concrete projecten, aanpakken, daar houd je van!

Van ons, voor jou.
Je traint bij ons niet alleen je hersenen, maar ook je handen. Met tafelvoetbal, pingpong of flipperen. En met het optillen van je glas bij de wekelijkse borrel aan onze eigen Expand Online-bar. Ook hebben we toffe bedrijfsuitjes en gaan we jaarlijks met elkaar op wintersport. We maken je beter en bieden je mooie voorwaarden. Denk aan:

 • Interne trainingstrajecten, zowel individueel als in groepsverband, en een persoonlijk ontwikkelplan om je kennis en kunde naar een nog hoger niveau te tillen;
 • Toegang tot het nieuwste technologische speelgoed via ons Google Analytics Certified Partnership;
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • De mogelijkheid om 4 dagen per week te werken;
 • Een NS-Business Card;
 • Lekker en gezond eten;
 • Een bootcamp die niets kost. Op wat zweetdruppels na;
 • Een laptop;
 • Een telefoon.

Wij zijn Expand Online,
een online marketingbureau met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Londen. We zijn een jong bedrijf met knappe koppen die door het vuur gaan voor de resultaten van onze klanten. En met succes, want we ontvangen geregeld awards. We hebben 7 FD Gazellen gewonnen en worden ieder jaar genomineerd voor de European Search Awards. Die erkenning maakt ons trots, maar zeker niet lui. We willen meer!

Wij zijn onderdeel van Dept – een internationaal netwerk van leading digital agencies. Vanuit onze kantoren in Europa en de US combineren 600 van de meest getalenteerde en ervaren mensen in onze industrie creativiteit, technologie en data voor digitale oplossingen die merken helpen te groeien en ons leven makkelijker maakt.

Meer weten?
Heb je een vraag over de vacature? Bel of app Eefje op 06 23 83 86 87.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Apply for this job
Vragen? Of wil je meer weten over werken bij Expand Online? Check eens bij Eefje, zij kan je alles vertellen!