Terug naar het overzicht

SEO techniek

De technische kant van een website is een vaak vergeten onderdeel van SEO. Aangezien de code voor bezoekers en jou onder de oppervlakte zit, is dit begrijpelijk. Echter, de ervaring leert dat het een cruciaal deel is van het optimaliseren van de website. Een verkeerd opgebouwde website kan het effect van alle energie die je steekt in content- en linkoptimalisaties tegenwerken. In het slechtste geval kan het de vindbaarheid zelfs schaden. Daarom begint Expand Online veel SEO trajecten met een diepgaande technische SEO-analyse.

Inhoud van een analyse

In deze analyse kijken we naar technische aspecten van de website die de vindbaarheid in de weg zouden kunnen zitten. Hierbij kun je denken aan:

  • Duplicate content: Staan pagina’s dubbel op de website?
  • Indexatie: Vindt Google alle pagina’s die gevonden mogen worden en worden alle pagina’s die niet in Google’s index thuishoren correct geblokkeerd?
  • Snelheid: Is de website zo traag dat de gebruikerservaring en dus Google’s oordeel over je website negatief beïnvloed wordt?

Uit deze technische analyse volgt een overzichtelijk rapport met een concrete to-do-lijst voor jou en (hoogstwaarschijnlijk) de webbouwer. Uiteraard begeleiden wij de implementatie van alle technische optimalisaties die we aandragen, om op die manier zo snel mogelijk aan de slag te kunnen met het optimaliseren van de content op en de links naar je website.


 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Wil je weten of Google je website goed kan indexeren en wat de technische status is van je website? Wij doen graag een vrijblijvende SEO scan!

Meer informatie

Nieuwsgierig en heb je meer vragen? Contact dan Erwin, hij staat te popelen om ze te beantwoorden!

Erwin Bossers, Head of SEO & insights
Stel je vraag!