Terug naar het overzicht

Dashboard

Om het resultaat van alle inspanningen in kaart te brengen hebben we verschillende vormen van rapportages. Een format specifiek voor de manager, en één gericht op de online marketeer. De SEO kwartaalrapportage biedt managers een snel inzicht in de geboekte resultaten. Via het real time SEO ranking dashboard bieden we de online marketeer doorlopend inzicht in de rankings.


Inzicht in rendement

Expand Online biedt klanten een doorlopende resultaatmonitoring van de belangrijkste zoekwoorden. Ons in-house ontwikkelde SEO kwartaalrapportage monitort onder andere de geboekte resultaten aan de hand van je posities in de zoekresultaten, toename van bezoekers, kwaliteit en conversie van het aangeleverde verkeer. De SEO kwartaalrapportage is gebaseerd op informatie uit het SEO ranking dashboard en Google Analytics en rapporteert op managementniveau de belangrijkste KPI’s:

  • Actuele en historische ranking van zoekwoorden
  • Wijziging in aantal bezoekers
  • Kwaliteit en conversie van het aangeleverde verkeer

Houd een oogje in het zeil

Via het SEO Dashboard heeft niet alleen Expand Online, maar ook jijzelf direct real-time inzicht. Zodoende kun je continu de Google rankings monitoren. In het SEO Dashboard van Expand Online worden niet alleen de resultaten van optimalisatie zichtbaar gemaakt, maar is het ook mogelijk om eventuele problemen tijdig te signaleren. De SEO consultants bij Expand Online gebruiken het dashboard ook om jouw vindbaarheid te waarborgen, als er plots een positie wegvalt kan snel worden gereageerd. Veelvoorkomende problemen zijn:

  • Rankings die zijn weggevallen door een aangepaste URL zonder redirect
  • Een andere pagina dan de beoogde landingspagina rankt te hoog

Meer informatie

Vragen? Of wil je meer weten? Check eens bij Erwin, hij kan je er alles over vertellen!

Erwin Bossers, Head of SEO & insights
Stel je vraag!