Terug naar het overzicht

Linkbuilding

Je website kan technisch en qua content nog zo goed in elkaar steken, zonder links vanaf andere websites zul je niet hoog scoren in Google. Een belangrijk deel van Google’s algoritme bestaat nog altijd uit het beoordelen van inkomende links op kwantiteit en vooral kwaliteit. Met behulp van linkbuilding geeft Expand Online je website een krachtiger linkprofiel. Dat doen we als volgt.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van links van andere websites die naar de website verwijzen. Door het verkrijgen van links van deze websites wordt de website vaker gevonden op het web met als doel de zoekmachinepositie van een website te verbeteren. Ook wordt de autoriteit van de website verhoogd naarmate er meer links verwijzen naar een website.

Off-site-analyse

Voordat we helpen met het verkrijgen van nieuwe links brengen we je huidige linkprofiel in kaart. De analyse van de links naar jouw website dient als nulmeting en als controle of je geen schadelijke links ontvangt. In deze analyse kijken we ook naar links naar de websites van je concurrenten om te zien of en hoe zij SEO en dan met name linkbuilding inzetten.


 

 

Linkbuilding strategie & online PR

Wanneer we een duidelijk beeld hebben hoe je website er nu voor staat gaan we aan de slag met linkbuilding. Als er laaghangend fruit in de vorm van bijvoorbeeld startpagina’s is, dan zullen we als eerste achter die links aan gaan. Hierbij waken we uiteraard voor de kwaliteit van de websites die we aanschrijven.

Na laaghangend fruit gaan we verder met linkbuildingprojecten die vaak veel weg hebben van online PR. Een veelvoorkomende variant is het maken en delen van artikelen, infographics, een contest, een whitepaper of andere interessante content. Zelfs het sponsoren van een eredivisieclub draagt bij aan je linkbuilding.

Benieuwd wat wij voor je kunnen doen?

Wil je weten hoe uw linkprofiel er voor staat, of vrees je voor schadelijke links? Wij verrichten graag een vrijblijvende SEO-scan.

Meer informatie

Vragen? Of wil je meer weten? Check eens bij Erwin, vindt ‘ie leuk!

Erwin Bossers, Head of SEO & insights
Stel je vraag!