Terug naar het overzicht

Datavisualisatie & dashboarding

Iedereen heeft het erover: big data. Het is een term die staat voor datasets die zo groot of complex zijn dat reguliere analyses niet meer voldoen. Expand Online is expert op het gebied van data analyse en visualisatie. Grote hoeveelheid cijfers analyseerbaar maken, zodat het inzichtelijk wordt voor verschillende mensen op verschillende functieniveaus en met verschillende specialismen. Overzichtelijkheid is daarbij de sleutel, maar dat niet alleen. Ook het destilleren van relevante highlights, adviezen en concrete actiepunten op basis van de data zijn belangrijke punten.


Alle relevante cijfers in één dashboard

Bij het samenstellen van een dashboard bepalen we met elkaar wat de belangrijkste statistieken zijn, maar ook hoe deze het beste weergegeven kunnen worden. Cijfers waar dagelijkse beslissingen van afhangen en diepere inzichten kunnen slim gecombineerd worden voor effectief gebruik in de organisatie.

Waar de statistieken vandaan komen maakt in feite niets uit, alle beschikbare cijfers kunnen op verschillende manieren in het dashboard verwerkt worden. Vooral het combineren van verschillende databronnen geeft vaak interessante inzichten. Denk bijvoorbeeld aan online databronnen en interne systemen, maar ook offline data kan verwerkt worden in het dashboard.

klipfolio dashboards

 

Na uitgebreid onderzoek hebben wij Klipfolio en Google Data Studio geselecteerd als voorkeursprogramma’s. We werken op aanvraag ook met andere dashboardingtools.

 

 

Altijd en overal inzicht in je belangrijkste statistieken?

Contact dan Cris, hij staat te popelen om al jouw vragen te beantwoorden!