Terug naar het overzicht

Instagram

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Dat hebben de 3 miljoen Nederlandse Instagram-gebruikers wel ontdekt. Zij delen foto’s, video’s en GIF’s met elkaar, en met de wereld. Voor merken een ideaal platform om hun merk te laden: je hebt direct en intiem contact en bereikt gemakkelijk je doelgroep.

De cijfers

Van alle Nederlanders die 18 jaar of ouder zijn, gebruikt 25% actief Instagram. Met name de jongere doelgroep van 14 – 35 jaar maakt veel gebruik van het netwerk. Oudere doelgroepen blijven niet achter: de grootste groei in gebruik zien we bij Generatie X (36 – 55 jaar).

Adverteren op Instagram

Instagram is een geweldig kanaal voor branding: met fraaie, visuele content kun je je merk goed laden. Ook de engagement met je merk wordt groter met de juiste posts. Fans kunnen interacteren met je post, deze delen of via een button onder de post direct naar een landingspagina of webshop gaan. Verfijnd sturen is goed mogelijk. Door te richten op locatie, leeftijd, geslacht of interesse bereik je gemakkelijk een specifieke doelgroep.


 

 

Wat kunnen wij betekenen?

Voordat we aan de slag gaan doen we onderzoek: zit je doelgroep wel op Instagram? Als we ze daar kunnen vinden, zetten we de campagne op. Je kunt hier zelf creatives voor aanleveren, maar je kunt dit ook aan ons overlaten. Wij schakelen dan ons zusterbureau a friend of mine in. We houden constant in de gaten hoe je Instagram-campagne presteert en sturen live bij.

Advertentievormen

 • Fotoadvertenties
  Laat je merk van z’n sterkste kant zien met de mooiste productfoto’s of lifestylecontent.
 • Videoadvertenties
  Toon bewegend beeld met geluid en interactie voor extra merkbetrokkenheid. Je kunt video’s delen van maximaal 60 seconden.
 • Carrouseladvertenties
  Deel 3 tot 5 foto’s met een post. Beloon je fans en laat ze het verhaal van je merk zelf ontdekken.
 • Stories-advertenties
  Met een schermvullende afbeelding of video vertel je jouw dagelijkse merkverhaal. Ideaal om bijvoorbeeld een productfeature uit te lichten.

Meer informatie

Vragen? Of wil je meer weten? Check eens bij Marc, vindt ‘ie leuk!