Terug naar het overzicht

URL monitor

Websites die (kortstondig) niet meer bereikbaar zijn. Het zou natuurlijk nooit mogen gebeuren, maar helaas zien wij bij onze klanten, groot en klein, dat dit toch voorkomt. Een vervelende situatie die een hoop geld kan kosten. Niet alleen omdat er leads of conversies misgelopen worden, ook omdat je Google AdWords campagnes gewoon bezoekers naar je website blijven sturen en dus kosten genereren. In dit probleem zagen wij een uitdaging en dit heeft geresulteerd in een nieuwe tool: de URL Monitor.

Automatisch doorlopende landingspaginacontrole

De URL Monitor checkt elke 10 minuten of de landingspagina’s van de Google AdWords campagnes nog helemaal naar behoren functioneren. We checken niet alleen of deze pagina’s nog live staan, maar ook of er redirects zijn vanaf de URL (dit is in strijd met het beleid van Google AdWords) en of de content van de pagina nog aanwezig is. Mocht er iets mankeren aan de pagina, dan ontvangen onze consultants hierover direct bericht. Zo kunnen wij actie ondernemen en betaalde klikken naar onbestaande pagina’s kunnen voorkomen.


 

Geen onnodige kosten meer

Mocht de gehele website niet meer bereikbaar zijn, dan gaat de URL Monitor nog een stapje verder. In dat geval worden namelijk geheel automatisch alle actieve Google AdWords campagnes gepauzeerd, zodat er geen onnodige kosten gemaakt worden. Wanneer vervolgens de website weer goed bereikbaar is, worden de Google AdWords campagnes geheel automatisch weer geactiveerd, zodat uw AdWords campagnes klikken genereren, wanneer er ook daadwerkelijk conversies gegenereerd kunnen worden.

Alle klanten met een Google AdWords account dat wordt beheerd door Expand Online maken geheel gratis gebruik van deze tool!

Meer informatie

Meer weten? Bestook dan Peter met je vragen, vindt ‘ie leuk!

Peter van Alphen, Head of Digital Media
Stel je vraag!