Terug naar het overzicht

AdWords scripts

Ons in-house development team ontwikkelt scripts voor slimme online marketing toepassingen. Deze en andere scripts worden ingezet voor bijvoorbeeld het maken van analyses, rapportages en voor het dynamisch verwerken van parameters zoals prijzen, tijden en weersinformatie in advertentievarianten. Hieronder een greep uit de AdWords scripts die wij inzetten voor klanten.

Aftellen in advertenties

Met het aftelscript is het mogelijk om in de advertentie af te tellen tot een belangrijk moment of tijdstip. Het script is voor veel klanten ingezet ter aankondiging van een product launch, startdatum van opleidingen of open dagen en feestdagen, zoals Valentijnsdag en Vaderdag.
Voor webshops wordt het script onder meer ingezet om af te tellen naar het moment dat de bestelling de volgende dag nog bezorgd kan worden. Levertijd is een belangrijke beslisvariabele bij webshops en de toenemende urgentie in de advertentietekst zorgt voor een hoger conversiepercentage.


 

Alles van SwitchEasy

 

Inspelen op het weer

Met behulp van AdWords scripts kunnen we campagnes aanpassen aan de actuele weersomstandigheden in binnen- en buitenland. Campagnes kunnen bijvoorbeeld worden geactiveerd op basis van temperatuur of neerslag. Dit wordt gebruikt in de travel industrie, maar ook voor klimaatgevoelige artikelen zoals paraplu’s,  winterbanden en zonnebrandcrème.
Daarnaast is het mogelijk om de actuele weersinformatie in de advertenties op te nemen. Hierbij kan je denken aan de sneeuwval in de Alpen voor de promotie van wintersportvakanties of het weergeven van temperaturen voor de promotie van last-minute zonvakanties.

 

 

Search Query Conversion Report

Het Search Query Conversion Report is een overzicht van alle zoekopdrachten die de afgelopen periode voor een conversie hebben gezorgd en die nog niet als zoekwoord in het account zijn opgenomen. De consultant ontvangt periodiek dit overzicht zodat alle converterende zoekwoorden altijd zijn opgenomen in de campagne.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

AdWords scripts worden veelal ontwikkeld vanuit een specifieke klantbehoefte. Wil je meer weten over het slim inzetten van scripts, neem dan contact op met een van onze consultants via het contactformulier.

Meer informatie

Vragen? Of wil je meer weten? Check eens bij Peter, vindt ‘ie leuk!

Peter van Alphen, Head of Digital Media
Stel je vraag!