Terug naar het overzicht

De week van Marlyn

Analytics consultant bij Expand Online (part of Dept)

Maandag

Yes! De week start ik door voor het eerst met m’n nieuwe fiets naar kantoor te gaan (aangeschaft met het fietsplan van Dept), binnen 30 minuten sta ik in het centrum van Rotterdam. Heerlijk om de dag zo te beginnen. Vandaag begint onze nieuwe trainee Eline. Het is altijd weer erg leuk als iemand ons team komt versterken. We drinken samen een theetje om elkaar wat beter te leren kennen en om de invulling van haar traineeship te bespreken.

‘s Middags heb ik een call met de co-founder van Klipfolio, een online dashboard tool waar we bij Expand Online veel gebruik van maken. Eén keer per maand hebben we deze call. We bespreken de nieuwe features die in de pipeline staan en hier krijg ik een sneak peek van. Daarnaast bespreken we de zaken waar wij als Dept tegenaan lopen en die wij graag anders zouden zien.

Op de fiets

Dinsdag

Ik begin de dag met een overleg op de Erasmus Universiteit, we zijn bezig om de website van de universiteit op te schonen. We willen een Excel rapportage bouwen die we kunnen automatiseren en kunnen gebruiken voor alle faculteiten binnen de universiteit. Zo weten we welke pagina’s vaak worden bezocht en vooral ook welke pagina’s niet, hoe de kwaliteit van de pagina’s is en of de website eigenlijk wel aansluit bij de doelen van de universiteit.

Na de lunch staat er een meeting met Ziggo op de planning. De meeting gaat over het Klipfolio dashboard wat wij eerder voor hen hebben opgezet. In dit dashboard wordt de data uit Google Analytics gekoppeld aan de data uit het eigen CRM systeem. Zo is er in één oogopslag te zien welke mediabronnen & campagnes hebben bijgedragen aan sollicitaties en aangenomen kandidaten.

Woensdag

Vandaag ga ik naar Randstad in Diemen, vroeg met de auto op pad dus. We zijn bezig met het rapporteren van de SEO data in Google Data Studio. Ook krijgen we wat meer inzicht in de huidige attributiemodellen die binnen Randstad gebruikt worden. Het is leuk om op kantoor bij een klant te werken, zo krijg je een veel beter beeld van wat er speelt binnen een organisatie. En tijdens de lunch leer je je klanten natuurlijk weer wat beter kennen.

Marlyn

Donderdag

A big day today. We presenteren vanmiddag met het gehele Rituals team onze plannen voor 2017 aan Rituals. Onder andere meetbaarheid, SEO & bannering worden besproken. Het is tof om te zien wat wij met z’n allen bij Expand kunnen. ’s Ochtends worden in de keynote presentatie de laatste puntjes op de i gezet en loop ik deze samen met mijn collega Stijn nog een paar keer door.

Om aan de conditie te blijven werken loop ik samen met wat collega’s tijdens de lunch van de 13e verdieping naar beneden, en weer omhoog. Een goede training. Zoals het in een datateam gaat, worden alle statistieken hiervan bijgehouden in Google sheets, inclusief ieders gemiddelde hartslag. En om onze prestaties goed inzichtelijk te krijgen, gaan we er binnenkort een dashboard in Google Data Studio voor bouwen.

Vrijdag

Op deze laatste dag van de week ben ik in Berlijn! Samen met de gehele vertical (team SEO & team Insights) zijn we gisteravond naar Berlijn gevlogen. We zijn bij onze Duitse collega’s van Trust Agents op bezoek, het is leuk om bij de namen gezichten te zien. We besteden de hele dag om elkaar beter te leren kennen, kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. Uiteraard wordt de dag op z’n Duits afgesloten: aan lange houten tafels met liters bier en flink wat bratwurst.

Dit laatste zetten we de rest van het weekend voort en tussendoor zien we ook nog wat van de mooie stad. Het was een gezellig weekend met z’n allen!