NL / EN

Web Analytics

Wat is het rendement van je AdWords, SEO, Facebook en/of LinkedIn campagne? Welke online kanalen leveren conversies op? Om je online campagnes inzichtelijk en meetbaar te maken en de prestaties van uw website te monitoren is het van belang om web analytics software (zoals Google Analytics of Omniture SiteCatalyst) optimaal in te richten. Expand Online analyseert de huidige statistieken van de website en begeleidt geavanceerde meetinrichtingen. Ook zorgen we voor overzichtelijke rapportages en dashboards, zodat de relevante resultaten voor iedereen binnen de organisatie inzichtelijk zijn.

Welke onderdelen meten?

Web Analytics programma’s bieden een schat aan gegevens over het gebruik van uw website. Het zorgt ervoor dat het verkeer naar de website en op de website zelf inzichtelijk wordt gemaakt. Met Web Analytics heb je de mogelijkheid om de volgende vragen te beantwoorden:

  • Hoe zijn mijn bezoekers op de website gekomen? (Traffic analyse)
  • Wat is het rendement van mijn online campagne? (Conversie Tracking)
  • Hoe reageren bezoekers op mijn website? (Web Usability)

“Na al ruim 4 jaar met Expand Online samengewerkt te hebben kan ik wel zeggen dat ik erg tevreden ben met de samenwerking en hun diepgaande kennis over Analytics en performance marketing."

Mitchell van Koert Achmea

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

De Analytics professionals van Expand Online kunnen helpen om de gegevens uit Web Analytics overzichtelijk te presenteren en te interpreteren. Zo kunnen ze advies op maat geven om het succes van je website te verhogen.
Indien nodig, helpen zij met het correct installeren van geavanceerde Analytics onderdelen op uw website (zoals via event tracking, cross-domain tracking, virtual pageviews en meer). Wij zorgen iedere maand voor een inzichtelijk rapport met relevante statistieken in grafieken en tabellen inclusief historische vergelijkingen. Zo heb je direct inzicht in de conversies per kanaal. We maken zelfs koppelingen met CRM, ATS en/of kassasystemen om ook het rendement buiten de website inzichtelijk te maken!