Terug naar het overzicht

Vacanceselect

Met één klik op de knop je droomvakantie boeken. Het geheim ligt volgens ons in relevante advertenties gecombineerd met persoonlijke landingspagina’s. Of je nu gaat voor een Franse camping, of een avontuurlijke kampeerreis in Noorwegen. Een case over smart data, voice search en machine learning; met 31% omzetstijging als resultaat.

Uitdaging

Met 10 verschillende talen, 870 locaties en zo’n tienduizend accommodaties kan het zoeken van je droomvakantie algauw eindigen in een speld in de hooiberg.Vacanceselect wil klanten de allerbeste service kunnen bieden. Snel en simpel naar de bestemming die nog nét een plekje over heeft voor de komende vakantieperiode. Het doel? Op jaarbasis 10% groeien met een gelijkblijvend mediabudget, onder de onderstaande voorwaarden:

  • Next level automatisering – het is immers onmogelijk om miljoenen advertenties handmatig te beheren.
  • Personalisatie – we willen nieuwe bezoekers, terugkerende bezoekers en bestaande klanten in heel Europa persoonlijk benaderen.
  • Flexibiliteit – we willen in kunnen spelen op de beschikbaarheid van campings die week tot week wisselt en naarmate het seizoen steeds beperkter wordt.

 

Strategie en aanpak

In samenwerking met Expand Online en TamTam is het klantgedrag – van web tot voice search – nauwkeurig in kaart gebracht. Big data, zoveel zelfs dat we met het personaliseren van de customer journey tegen de account limieten (>5 miljoen entiteiten!) van AdWords aanliepen.

Vervolgens zijn alle campagnes geautomatiseerd met behulp van AdCore en machine learning. Als er iets moet worden gewijzigd of geoptimaliseerd, dan verander je dat in de feed en loopt het door in alle campagnes. Wat hierin vernieuwend is, is dat we zelf een tool hebben ontwikkeld die de voorraad meeneemt in de biedingen op trefwoorden. Zo worden campings die geen plek meer hebben automatisch gepauzeerd, en krijgen campings met nog veel plaats juist hoge posities.

In samenwerking met TamTam hebben we de combinatie gemaakt met slimme dynamic landingspages. Stel, iemand typt als zoekopdracht ‘campings in Toscane met zwembad’. Dan verandert de website header naar ‘campings in Toscane met zwembad’ met bijpassende foto plus tekst. Voor het koppelen van de juiste afbeeldingen aan de zoekterm gebruiken we de nieuwe Artificial Intelligence-techniek van Google.

Maar we gaan nóg een stapje verder met het inzetten van predictive data, waardoor we van de laatste drie jaar weten we in welke periode mensen sneller boeken en daar pro-actief de campagnes en landingspages op aanpassen.

 

Resultaat

In 2016 is een totale omzetstijging van 31% tegenover 2% daling in mediabudget bereikt, ruim drie keer zoveel als de gestelde doelstelling. Plus een Dutch Search Award voor het beste project in de travel industrie. Maar het allerbelangrijkste? Blije klanten; de toekomst van de travel industrie!