NL / EN

Vacanceselect

Vacanceselect biedt staanplaatsen en accommodaties aan op de luxere campings en vakantieparken in Europa. Selectcamp, het tweede label van Vacanceselect, gaat met uitgebreidere faciliteiten nog een stapje verder. Vacanceselect heeft de hoogste beschikbaarheid van de twee en richt zich met een breed aanbod op ouders met jonge kinderen die vakantieplannen hebben. Via Google AdWords, Facebook, Bing en retargeting zorgen wij voor relevante traffic en meer boekingen.

38% meer omzet uit advertenties

Uitdaging

De reisbranche heeft door de seizoenen en schoolvakanties te maken met verschillende pieken in een jaar. Elke periode vraagt om andere advertenties. Ook de beschikbaarheid van accommodaties schommelt het hele jaar door, met in januari de eerste golf aan boekingen. Vacanceselect heeft gekozen om in meerdere landen het merk uit te rollen omdat elk land andere vakantieperiodes heeft en op die manier accomodaties meerdere periodes per jaar geboekt kunnen worden.

Omdat Vacanceselect accommodaties heeft op meer dan 890 campings en parken, adverteren we in heel Europa voor ze. In Nederland doen we dat voor de campings in alle landen. Zoekt iemand in Frankrijk, dan brengen we alle andere Europese landen onder de aandacht. Dit gebeurt op dagbasis en aan de hand van veel verschillende zoekwoorden. Dat levert hele grote accounts op. Zo groot, dat we binnen AdWords zelfs tegen het maximaal aantal entiteiten aanliepen.

 

Strategie en aanpak

Afgelopen jaar hebben we een methode gevonden waarmee we de dynamiek van seizoen en beschikbaarheid steeds verder geautomatiseerd opvangen. Zo worden advertenties voor campings die bijna vol zijn worden automatisch gepauzeerd. Daarnaast geven we een hogere prioriteit aan campings die juist nog veel plek hebben. Deze advertenties zie je vaak terug op hoge posities in Google of Bing.

Door de automatisering is er meer tijd voor het dagelijkse campagne-management, zoals bid-management. Per account houden we goed in de gaten wat we betalen per zoekwoord. We monitoren continu of we niet te veel of te weinig betalen. Daalt de beschikbaarheid, dan verlagen we het bod per click. Er zijn immers meer clicks nodig voor conversie en zo beperken we de kosten. Ook maken we advertenties steeds relevanter, waardoor ze omhoog schieten in de zoekmachines. Tot slot personaliseren we de advertenties en landingspagina’s, zodat ze nog beter aansluiten bij de verwachtingen van de bezoeker.

Resultaat

Bij elke campagne sturen we op winstgevendheid (ROI) en groei. Per boeking willen we een percentage van de boekingswaarde investeren in de campagnes. Het vorige boekjaar was het een flinke opgave om te groeien, maar dit jaar is de omzet uit advertenties al met meer dan 38% gestegen. Daarbij is het gelukt om de winstgevendheid van alle campagnes vast te houden.