NL / EN

Reed Business

Voor verschillende onderdelen van Reed Business optimaliseren wij de online vindbaarheid. Onder andere voor een werving en selectie-website in de zorgsector. En met succes. Door een uitgebreid SEO-traject is het aantal bezoekers vanuit zoekmachines substantieel gestegen.

Plan van aanpak: snoeien en groeien

Gedurende een jaar zijn er verbeteringen doorgevoerd aan de techniek, de content en de linkautoriteit.

Snoeien: Technische optimalisaties

Naast verschillende technische quick wins hebben we het aantal geïndexeerde pagina’s in de zoekmachines drastisch teruggedrongen. Je wilt immers dat de zoekmachines alleen aandacht besteden aan relevante pagina’s.

Groeien: Content optimalisaties

Content, daar draait het uiteindelijk om. De bezoekers moeten de juiste content op het juiste moment onder ogen krijgen. Naar aanleiding van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek, waarin we de meest kansrijke zoekwoorden hebben gedefinieerd, hebben we ruim 200 nieuwe en vooral relevante pagina’s toegevoegd. Hierdoor steeg niet alleen het aantal bezoeken, ook de engagement verbeterde.

Groeien: Verhogen van domein-autoriteit

Goede rankings behaal je niet zonder een concurrerende domein-autoriteit. Maar hoe bereik je die? Door bovengenoemde onderdelen op orde te hebben, maar ook door een kwalitatief linkprofiel. Met kwalitatieve links, bijvoorbeeld in de vorm van interessante content, hebben we samen voor een stijging in de rankings gezorgd.

Resultaten

  • Het organische verkeer is met 366% (!) gestegen
  • Het bounce-percentage is met 20% gedaald
  • De rankings van de belangrijkste zoekwoorden hebben een top 5-positie behaald in Google

"Naast het buitengewone resultaat, is ook de vriendelijke en professionele samenwerking met Expand ontzettend goed bevallen. Mede door content-creatie hebben we een erg nuttige en interessante vacaturebank voor de zorgsector opgezet."

Sejla Dmitrović Marketing Executive Reed Business